Ophængning

Her kan du finde vejledninger til ophængning af hylder og knagerækker.

 

Ophængning af Amagerhylder, tre og fire hylder

  • Sæt den midterste hylde fast i den lodrette stamme.
  • Placér et vaterpas på (en af) den midterste hylde, og hold stammen med den ene hylde op til væggen, der hvor du vil have den.
  • Den midterste hylde skal være vandret. Derefter kan du mærke huller af til skruer i væggen.
  • Du kan evt. starte med at sætte en skrue i det øverste hul, og sætte den fast i vægge, uden at skrue helt fast. Og så vurdere hældningen bagefter.
  • De resterende hylder sættes i, når resten af hylden er skruet sikkert fast til væggen. 

 

Ophængning af Knagetræ

Placér den lange lodrette knage, i det hul du ønsker, i den lange vandrette ‘bjælke’. Mærk af til skruer i de to af hullerne i bjælken, der er længst fra hinanden. Sørg for, at den er i vatter. Bor hullerne, indsæt evt. rawlplugs afhængig af typen af væg, og skru derefter bjælken fast til væggen, mens den lange lodrette knage hænger i. Fyld den lange bjælke ud med korte knager. Placér en kort knage i den korte bjælke. Træk derefter den korte bjælke op på den lodrette knage, så knagernes bund - den lange og den korte - sidder i samme højde. Hold fast i den korte bjælke, hæv den lange lodrette knage (hvis der er et skruehul bag den) og om nødvendigt også den korte, og mærk af til skruer. Sørg for, at den lodrette knage er helt lodret, og at den korte bjælke er i vatter. Bor derefter huller, indsæt evt. rawlplugs, og skru den korte bjælke fast i væggen. Sæt de sidste knager i den korte bjælke. 

 

Ophængning af Hyldetræ

Hovedstammen og grenen samles bagpå med en lamel og en møbelskrue - de skrues godt sammen med vedlagte nøgle. Udskæringerne til hylden i midten skal flugte nøje, inden der skrues helt fast. Overvej at have hylde nr. to eller tre (alle hylderne er nummereret indvendig) sat i stammen, mens der mærkes af til huller. Så kan der ligge et vaterpas, mens der mærkes af. Træet vil give sig lidt i forbindelse med opsætning og senere på grund af ændringer i varme og luftfugtighed.