Historien bag

Velkommen til HJULER DESIGN. Jeg elsker træ og at bruge mine hænder. Og jeg beundrer funktionelt og æstetisk design. Alt på disse sider er blevet til med omhu og stor fornøjelse.

Træer og snedkerarbejde har altid været en stor del af mig, lige siden jeg voksede op i en lille landsby i marsken i det vestlige Jylland. Det var lidt uden for Ribe, Danmarks ældste og måske smukkeste by.

Navnet Hjuler stammer fra, at én af mine tipoldefædre var hjulmager.

Eg har for mig altid været det mest interessante træ at arbejde med, siden jeg som dreng startede med at lege i min fars værksted. Forarbejdet egetræ er bare lækkert, og gamle egetræer er fantastisk smukke. Duften af garvesyren fra friskskåret træ går lige i blodet. Derudover har egetræet også en lang historie helt fra vikingernes skibe, over huse med bindingsværk til snedkerarbejdet fra de store mestre i 50erne og 60erne. Kjærholm, Wegner og Juhl er mine favoritter.

Jeg håber, at du finder noget, du kan lide.

Peter Hjuler, HJULER DESIGN

Ambition

Jeg beundrer den danske design- og møbeltradition for dens smukke og funktionelle design, og jeg elsker selv at tegne nye produkter og at forarbejde træ.

Jeg stræber efter kvalitet, æstetik, enkelthed og funktionalitet. Og jeg er overbevist om, at det er langt bedre for både dig, mig og kommende generationer, end at alt skal være billigt.

Derfor håber jeg, at du finder noget, der appellerer til dig – og at det vil holde længere end det meste.

Træ er miljøvenligt. Det har stort set altid været her, og der er masser af det. I hvert fald, hvis vi passer på vores skove. Det er naturligt nedbrydeligt, og så opsamler træ i øvrigt CO2, som først frigives, når træet nedbrydes igen.

 

Værkstedet

Det startede, da jeg designede knagerækkerne kort efter at min familie og jeg flyttede ind i vores hus. Vi manglede knagerækker, men kunne ikke finde nogle, vi rigtigt kunne lide. Så jeg besluttede at tegne og fremstille mine egne. Siden da er det blevet til mange andre projekter.

Værkstedet hos Hjuler.Design